ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ПОМАЖЕ ЦЕНТРУ „МАРА“ УРЕЂЕЊЕ ПРОСТОРА
9.09.2010
Градска општина Палилула у оквиру програма подршке васпитно-образовним установама финасирала је уређење парковне површине испред Центра за дневни боравак деце, омладине и одраслих лица ментално ометених у развоју „Мара“. Корисници ове установе од сада ће моћи своје слободно време да проводе одмарајући се на новим клупама у дворишту. „Сувишно је рећи колико нам значи ова подршка општине, али морам да напоменем да ово није први пут да нам Градска општина Палилула помаже, значи да нисмо заборављени. За људе који овде проводе велики део дана ово је други дом, тако да свака помоћ уређењу простора доприноси бољем амбијенту и организованијем и садржајнијем раду са нашим корисницима- рекла је Марина Миланов, директорка Центра „Мара“.

„Ми одувек имамо добру сарадњу са Центром „Мара“ и поред тога што се ова установа не налази на територији Палилуле. Сматрамо да је рад установе потребно да подржавају и друге градске општине. Недавно смо кориснике „Маре“ у оквиру програма хипотерапије водили у посету Коњичком клубу  „Нониус“ и они су читав дан били њихови гости–рекао је Милан Ђурђевић, председник Скупштине општине Палилула. Најављено је да ће Центар ускоро од Општине добити и помоћ у виду компјутера или друге потребне опреме. Обиласку установе присуствовали су и председник општине, проф.др Игор Новаковић, Весна Јовановић-Јанковић, секретар Скупштине, Зорица Стојиљковић, члан већа општине и Славољуб Савић, помоћник начелника Управе општине.

Центар за дневни боравак деце, омладине и одраслих лица ментално ометених у развоју „Мара“ организује свој рад у различитим групама, према узрасту, степену аутизма и хендикепа и њиховим појединачним потребама. Тренутно је овим програмом обухваћено 60 редовних корисника. У тимовима који раде са штићеницима Центра су лекари, социолози, педагози, педијатри, психолози, ликовњаци, музичари, рекреативци. Поред млађих особа са хендикепом, радом Центра су обухваћене и особе старије од 30 година. Боравак у овом Центру доноси брзе и уочљиве промене код деце ометене у развоју које примећују не само стручњаци "Маре", него и родитељи ових особа. Отуда су значај и улога које "Мара" остварује, оценили су представници руководства општине Палилула, немерљиви и зато заслужују већу пажњи како локалне тако и шире друштвене заједнице.